Valmentajat

Kouluttajamme ovat käytännön työturvallisuusjohtamisen ja juridiikan ammattilaisia.

Heikki Vainio

Rakennusmestari, toimitusjohtaja

Rakennusmestari, toimitusjohtaja Heikki Vainio vastaa TALENT 2020 -projektissa rakentamisen osaamisesta.

Heikin erikoisalueena on vesikattojen, julkisivujen ja kansirakenteiden suunnitteluun, riskien hallintaan sekä toteutukseen liittyvät asiat. Icopal Urakointitoiminnan eri tehtävissä hän on vastannut ja ollut mukana kehittämässä koko toimialaa koskevia toimintatapoja ja pelisääntöjä.

Hänellä on laaja kokemus valtakunnallisesta työturvallisuusyhteistyöstä. Tästä tuloksena on kaksi vesikaton turvallisuuteen ja kosteuden hallintaan liittyvää patenttia.

Asioiden hoito

Avainasemassa vankka yhteistyö eri rakentamisen osapuolien kanssa.

Toimintaa kuvaavia tekijöitä ovat tavoitteellisuus-, tahto-, tekeminen ja hyvän yhteistyön tärkeyden korostaminen tekemisen kaikilla tasoilla.

Lataa CV (.pdf, 143 kB)

Toni Sortti

Asianajaja, varatuomari

Asianajaja, varatuomari Toni Sortti vastaa tiimimme juridisesta osaamisesta. Hän on myös asianajotoimisto Law Talent Oy:n osakas.

Toni on erikoistunut työturvallisuusrikoksiin. Hänellä on laaja kokemus erilaisista rikosoikeudellisista oikeudenkäynneistä. Hän on toiminut sekä asianajajana että kihlakunnan syyttäjänä. Hän on hoitanut useita työturvallisuusrikostapauksia sekä puolustuksen että asianomistajien avustajana. Hänellä on eniten kokemusta teollisuus- ja rakennusalalta, joihin työturvallisuusrikokset ymmärrettävästi keskittyvätkin.

Toni on kirjoittanut työturvallisuusrikoksista aihealueen ensimmäisen kirjan, ”Työturvallisuusrikokset” (EDITA, 2013).

Asioiden hoito 

Avainasemassa vahva erikoistuminen, ja riittävän syvällinen perehtyminen tekniikkaan ja työn luonteeseen.

Usein työsuojeluviranomaiset ja syyttäjä eivät ole riittävästi perehtyneet työnantajan toimintaan ja tehdyn työn luonteeseen, jolloin on vaara, että asia ratkaistaan tuomioistuimessa väärältä faktapohjalta. Vääristä tulkinnoista syntyy kyseenalaista oikeuskäytäntöä, joka voi olla jatkossa haitaksi työnantajan toiminnalle ja luottamuksensuojalle. Tätä on pyrittävä estämään.

Olen saanut asiakkailtani positiivista palautetta siitä, että perehdyn ja hoidan asioita aina perusteellisesti, jotta asiat saadaan ratkaistua riittävän selvityksen pohjalta.

Lataa CV (.pdf, 302 kB)